17.02.2023

М-Газ ЕООД дари близо 3 000 лв за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Дарението е направено от компанията, като служителите прибавиха към сумата допълнителни ресурси от собствени средства. Събраните пари бяха преведени на регионалното мюфтийство.

М-Газ откликна на призива за дарения на мюсюлманското изповедание и подпомогна тяхната кампания в помощ на пострадалите при земетресенията. Тя стартира веднага след унищожителното природно бедствие, като до 17 февруари са събрани 1 940 000 лв. 

От създаването на компанията преди повече от 17 години, М-Газ ЕООД подкрепя организации, които допринасят за опазването на околната среда и ‎благоденствието на местните ‎общности. ‎ Често се случва да бъдат инвестирани средства за кауза, която служителите са предложили и ‎подкрепят със своя труд и лични средства. ‎ ‎Най-често каузите са свързани с опазването на околната среда, но понякога служителите ‎избират да подкрепят с труда си организация, нуждаеща се от помощ в конкретния момент, каквато е ситуацията след земетресението. По-рано сме подкрепяли каузи например свързани със справянето с COVID-19 и кризата в Украйна.